Tekerleme Yarışması

Fırat Üniversitesi TÖMER, “Tekerleme Yarışması” düzenledi. Programa A2, B1 ve B2 kurlarından 150 öğrenci katıldı. 9 öğrencinin finale kaldığı yarışma, 500’ü aşkın Tömer’de okuyan uluslararası öğrencinin, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil HASAR’ın, Tömer yetkililerinin, Tömer öğretim elemanlarının ve Enstitü Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Akşam yemeğinden sonra gerçekleşen Tekerleme Yarışmasında her kurun ilk 3 öğrencisine ödülleri takdim edildi.

Programda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil HASAR, uluslararası öğrenciler açısından Fırat Üniversitesinin geldiği noktayı ve yabancı öğrenci yerleştirme sürecini değerlendirirken Tömer Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan YALÇIN da Türkçenin önemine ve birleştirici gücüne vurgu yaptı.

Programda TÖMER’deki hocaların başarısı ve öğrencilerin dil becerilerindeki seviyesi takdir topladı.